Ανάδραση > Προϊόντα > Βραδινή Ενούρηση – Συναγερμός Ξυπνητήρι > Ασύρματο Σύστημα-Συναγερμός Rodger > FAQ: Ασύρματο Σύστημα-Συναγερμός Rodger

FAQ: Ασύρματο Σύστημα-Συναγερμός Rodger

Εδώ είναι μια σειρά από απαντήσεις σε ερωτήσεις που έκαναν γονείς που προμηθεύτηκαν τον ασύρματο συναγερμό βραδινής ενούρησης. Εάν αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία ή έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με Ασύρματο Σύστημα Ανάδρασης για τη Νυχτερινή Ενούρηση, διαβάστε πρώτα εδώ. Οι απαντήσεις είναι χρήσιμες σε κάθε ιδιοκτήτη του συναγερμού βραδινής ενούρησης.

Διαβάστε με μεγάλη προσοχή το βιβλιαράκι με τις οδηγίες που συμπεριλαμβάνεται με το Ασύρματο Σύστημα Ανάδρασης για τη Νυχτερινή Ενούρηση. Διαβάστε τες μαζί με το παιδί σας (και αν δεν καταλαβαίνετε κάτι, ρωτήστε το παιδί σας να σας το εξηγήσει…)

Και όπως πάντα: Μην διστάζετε ποτέ να επικοινωνήσετε μαζί μας για οδηγίες, συμβουλές και καθοδήγηση…

Πατήστε επάνω στο “+” κάθε ερώτησης για να εμφανιστεί η απάντησή της…

Μπορεί η εφίδρωση να ενεργοποιήσει τον συναγερμό βραδινής ενούρησης;

Ναι, η έντονη εφίδρωση μπορεί να ενεργοποιήσει τον συναγερμό βραδινής ενούρησης. Αν το παιδί σας ιδρώνει πολύ, συνιστούμε να φορέσει τα κανονικά του εσώρουχα κάτω από το εσώρουχο του Rodger.

Μπορεί ο συναγερμός να χρησιμοποιηθεί με μετατροπέα για χρήση σε διαφορετική χώρα;

Ναι, με τον κατάλληλο προσαρμογέα (πρίζα), το ασύρματο σύστημα συναγερμού βραδινής ενούρησης της Rodger μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια διαφορετική χώρα. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί με μπαταρίες επίσης (σκάφος, κάμπινκ κλπ).
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 01/06/2016

Έχω τον ορθογώνιο (προηγούμενο μοντέλο) πομπό. Χρειάζομαι καινούργια εσώρουχα. Θα δουλέψει με τα εσώρουχα στυλ μπόξερ;

Ναι, με τα εσώρουχα τύπου μπόξερ ο ορθογώνιος πομπός σας θα λειτουργήσει μια χαρά.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 4/4/2016

Αγόρασα έναν καινούργιο πομπό (για να αντικαταστήσω αυτόν που κατά λάθος έπλυνα στο πλυντήριο!!!!!!), αλλά δυσκολευόμουν να τον συζεύξω με τον δέκτη. Κάποια συμβουλή?

Αρχικά, ακουμπήστε τους ακροδέκτες στο πίσω μέρος του δέκτη και στη συνέχεια συνδέστε το σε μια πρίζα. Στη συνέχεια, αντιστοιχίστε τον πομπό και τον δέκτη πιέζοντας το κεντρικό κουμπί LED του δέκτη, το οποίο θα ανάψει πράσινο. Στη συνέχεια πατήστε τα κουμπιά – και + ταυτόχρονα για 3 δευτερόλεπτα. Το κεντρικό κουμπί θα αρχίσει να αναβοσβήνει πράσινο και θα έχετε ένα λεπτό χρόνο για να συνδέσετε τα δύο κουμπάκια του πομπού με τη μεταλλική ταινία στο μπροστινό μέρος του δέκτη. Συνδέονται  (σύζευξη) όταν η λυχνία LED ανάβει με πράσινο χρώμα και ο δέκτης κάνει ένα σύντομο ηχητικό σήμα.
Ερώτηση: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 3/10/2016

Για ποιόν λόγο συμπεριλαμβάνεται το κατσαβίδι στην συσκευασία; που χρησιμοποιείται;

Στα μοντέλα πριν από το 2014, ο πομπός έπρεπε να ανοίξει με το κατσαβίδι για να αλλάξει η μπαταρία. Στο τρέχον μοντέλο, το κατσαβίδι εξακολουθεί να περιλαμβάνεται, αλλά δεν είναι απαραίτητο, επειδή η μπαταρία δεν χρειάζεται να αλλάξει ποτέ.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 12/13/2015

Παρατήρησα ότι ο πομπός είναι σφραγισμένος στη νέα μονάδα του συναγερμού. Πώς μπορώ να αλλάξω την μπαταρία;

Ο πομπός στα μοντέλα 2014 και νεότερα δεν απαιτεί ποτέ αλλαγή μπαταρίας. Η μπαταρία θα διαρκέσει αρκετές χιλιάδες χρήσεις. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι πάντα σημαντικό να αφαιρείτε τον πομπό από το υγρό εσώρουχο. Ένας πομπός που απομένει σε υγρό εσώρουχο θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τον δέκτη κάθε 3 λεπτά και αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 2/19/2014

Μπορώ να αγοράσω μόνο τον δέκτη για το ασύρματο σύστημα Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger;

Ναι, μπορείτε να αγοράσετε έναν έχτρα δέκτη αντικατάστασης όποτε θέλετε.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/15/2014

Ποιο είναι το πλεονέκτημα των πολλαπλών τόνων σε ένα συναγερμό βραδινής ενούρησης αντί για έναν απλό τόνο ειδοποίησης;

Το πλεονέκτημα των πολλαπλών τόνων αντί για έναν μόνο τόνο είναι ότι τα παιδιά μπορούν να εξοικειωθούν με τον ένα μόνο τόνο και δυνητικά να μάθουν να αγνοούν τον ήχο. Η χρήση πολλαπλών τόνων αλλάζει κάθε φορά που το ηχητικό σήμα ακούγεται μέσω μιας αλληλουχίας 8 ήχων που θα βοηθήσουν το παιδί να ξυπνάει καλύτερα και ευκολότερα.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/2/2014

Θα μπορούσαμε να έχουμε δύο πομπούς σε συνδυασμό με έναν ασύρματο δέκτη για τον συναγερμό βραδινής ενούρησης Rodger ταυτόχρονα;

Όχι, ο δέκτης συνδυάζεται με έναν πομπό κάθε φορά. Δεν υπάρχει λόγος για 2 πομπούς… Δεν χρειάζεται.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 12/27/2013

Υπάρχει διαθέσιμος πομπός αντικατάστασης για το ασύρματο σύστημα συναγερμού βραδινής ενούρησης του Rodger;

Ναι, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 11/4/2013

Επειδή είμαι λίγο βαρήκοος, έχει το ασύρματο σύστημα Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger κάποια ένδειξη για να δείχνει στους γονείς αν ο συναγερμός χτύπησε το βράδυ; Πώς μπορούν να γνωρίζουν οι γονείς;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρουν οι γονείς είναι να το ακούσουν να πάει χτυπά. Η χρήση του συναγερμού με έναν δεύτερο δέκτη στο δωμάτιο των γονέων (το ασύρματο σύστημα Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger με δύο δέκτες σας δίνει αυτήν τη δυνατότητα ή αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα baby monitor για μωρά για να παρακολουθείτε τους ήχους από το δωμάτιο του παιδιού. Ο δεύτερος πομπός θα λειτουργεί σωστά σε απόσταση έως και 15 μέτρα στο εσωτερικό του σπιτιού.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 10/2/2013

Στο ασύρματο σύστημα Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger χρειάζεται να επανασυνδέονται πομπός με δέκτη μετά από κάθε ηχητική ειδοποίηση του συναγερμού;

Όχι, μόλις ο πομπός και ο δέκτης Rodger συζευχθούν μετά την παραλαβή τους, θα συνεχίσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να τους επανασυνδέετε. Όταν χρειάζεται να αλλάξετε τη μπαταρία του πομπού, επανασυνδέστε τις μονάδες μετά τη νέα μπαταρία.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 8/17/2013

Μπορούν να πλυθούν με χλωρίνη τα εσώρουχα της Rodger;

Όχι, ο κατασκευαστής δηλώνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται λευκαντικά (π.χ. χλωρίνη) κατά το πλύσιμο αυτών των εσώρουχων.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 7/9/2013

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια πάνα πάνω από τα εσώρουχα της Rodger;

Ο κατασκευαστής συστήνει να μην χρησιμοποιείτε πάνα πάνω από τα εσώρουχα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιείτε διάφορα προστατευτικά υποστρώματα.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 30/6/2013

Τα μαλακτικά στεγνωτηρίου περιορίζουν τη διάρκεια ζωής των εσωρούχων Rodger;

Τα διάφορα μαλακτικά, είτε σε υγρή μορφή ή φύλλα στεγνωτηρίου ή άλλα, επαλείφουν τα βαμβακερά εσώρουχα και τους συραμμένους αδιάβροχους αισθητήρες, καθιστώντας τα λιγότερο απορροφητικά και λιγότερο πιθανό να αισθανθούν γρήγορα την υγρασία. Είναι καλύτερο να πλένετε τα εσώρουχα με καθαρό απορρυπαντικό και χωρίς μαλακτικά.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 6/21/2013

Ο δέκτης του συναγερμού δεν χτυπάει παρόλο που διαθέτει φρέσκες μπαταρίες και έχει συζευχθεί. Ποιο είναι το πρόβλημα?

Ο ασύρματος συναγερμός Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μπαταρίες ή είναι συνδεδεμένος στη πρίζα (220V) αλλά όχι και με τα δύο ταυτόχρονα.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/8/2013

Πώς μπορώ να ρυθμίσω την ένταση ήχου προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

Συνδέστε τον κυκλικό δέκτη στην πρίζα του τοίχου. Πιέστε το κουμπί στη μέση, ώστε να δείχνει το πράσινο φως. Πατήστε επανειλημμένα το σύμβολο ‘+’ για να αυξήσετε την ένταση του ήχου. Για να μειώσετε την ένταση του ήχου, πιέστε ελαφρά το σύμβολο ‘-‘. Όταν αλλάζετε από + και -, το πράσινο κουμπί πρέπει να πιέζεται κάθε φορά. Αν ο συναγερμός σταματήσει να ακούγεται όταν ρυθμίζετε την ένταση, απλώς πιέστε ξανά το πράσινο κουμπί και συνεχίστε τη ρύθμιση. Μόλις αλλάξει η ένταση ήχου, την επόμενη φορά που θα ακούγεται το ξυπνητήρι. θα είναι σε αυτό το επίπεδο. (Η ένταση του ήχου δεν μπορεί να αλλάξει ενώ ο συναγερμός ανταποκρίνεται στην υγρασία ή όταν ο πομπός βρίσκεται στη δοκιμαστική μεταλλική ταινία).
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 12/15/2012

Ο ασύρματος συναγερμός Rodger παίζει περισσότερους από έναν ήχους;

Ναι, ο ασύρματος συναγερμός Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger παράγει μια συλλογή 8 διαφορετικών ήχων.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/5/2012

Έκανα το λάθος και έβαλα τον πομπό μου στο πλυντήριο. Μπορώ να αγοράσω μόνο αυτό το εξάρτημα;

Ναι, το νέο μοντέλο του ασύρματου συναγερμού Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε έναν νέο πομπό με τον δέκτη που λειτουργεί ακόμα (πρέπει να είναι αυτό το νεότερο μοντέλο). Παρακαλώ καλέστε τον προμηθευτή σας για λεπτομέριες. Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε τον σωστό πομπό αντικατάστασης.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/5/2012

Πώς μπορώ να αυξήσω τις πιθανότητες να ξυπνήσει το παιδί μου όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι του ασύρματου συναγερμού Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger;

Βεβαιωθείτε ότι η ένταση του δέκτη του ασύρματου συναγερμού Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger έχει ρυθμιστεί σε υψηλή ένταση και ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα ή υλικά που να εμποδίζουν την πρίζα που το συνδέσατε. Τα περισσότερα παιδιά με βραδινή ενούρηση κοιμούνται βαθειά και στην αρχή ίσως χρειαστούν τη βοήθεια ενός γονέα/φροντιστή για να ξυπνήσουν στο ξυπνητήρι. Είναι σημαντικό να μπορεί ο ενήλικας να ακούει τον συναγερμό έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει το παιδί να ξυπνήσει. Οι ασύρματες ειδοποιήσεις Rodger διατίθενται και με 2 δέκτες, τον έναν για το παιδί και τον άλλον για τους γονείς.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/5/2012

Όλες οι πρίζες στο υπνοδωμάτιο του παιδιού μου καλύπτονται από έπιπλα και είναι δύσκολα προσβάσιμες. Πώς μπορώ να συνδέσω τον δέκτη του ασύρματου συναγερμού Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση;

Πολλοί γονείς θεωρούν ότι η χρήση μιας επέκτασης ή ενός πολύπριζου καθιστά τον δέκτη πιο προσιτό για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση / επαναφορά κλπ. Οι μπαταρίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία του δέκτη. Μην συνδέετε το δέκτη στην πρίζα όταν χρησιμοποιείτε μπαταρίες.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/5/2012

Μπορώ να αγοράσω επιπλέον εσώρουχα με το συναγερμό Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger;

Ναι, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον εσώρουχα. Μερικοί γονείς προτιμούν να έχουν ένα επιπλέον ζευγάρι ή δύο για να μειώσουν τη συχνότητα του πλυσίματος.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/5/2012

Τι είδους εσώρουχα πρέπει να φορέσει το παιδί μου;

Ο ασύρματος συναγερμός Rodger έρχεται με δύο ζευγάρια σλιπ αισθητήρων που πρέπει να φορεθούν ώστε ο συναγερμός να αισθανθεί την υγρασία. Τα κανονικά του εσώρουχα δεν απαιτούνται.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/5/2012

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ασύρματο συναγερμό Rodger φόρμες ύπνου ή άλλα αντιβραχτικά προϊόντα;

Χρησιμοποιώντας φόρμες ύπνου ή άλλα αναλώσιμα προϊόντα εσωρούχων δεν συνιστάται κατά τη χρήση του ασύρματου συναγερμού Ανάδρασης για τη βραδινή ενούρηση Rodger. Η χρήση τους αυξάνει τις πιθανότητες η μονάδα πομπού, που φοριέται στα εσώρουχα, να πλημμυρίσει με ούρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της όλης διαδικασίας. Δεύτερον, είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσετε την πρόοδο, ειδικά καθώς το παιδί σας μειώνει το ποσό που διαβρέχει, όταν φοριέται πάνω από πάνες φορμίτσες κλπ.
Ερώτηση από: Γονέα
Απάντηση από: Διαχειριστή, 1/5/2012